3 tips om goedkoper op reis te gaan naar Amerika

3 manieren om goedkoper op reis te gaan naar Amerika

Hoe kun je goedkoop op reis naar Amerika? Laat me je toe om je meteen teleur te stellen, reizen naar Amerika is sowieso prijzig, het is een westers land waar de prijzen vrij hoog zijn en je moet een eind met het vliegtuig wat sowieso aardig wat kost. Ook de dollar-euro verhouding is er de laatste jaren niet beter op geworden. Maar wat kun je doen om toch meer te halen uit je budget tijdens je reis naar Amerika? Er zijn zeker wel enkele manieren om toch iets goedkoper op reis te gaan naar Amerika, we starten met enkele basistips:

1. National parks entrance pass – America the beautiful

De nationale parks pass is een no-brainer als je goedkoper van de prachtige natuur in Amerika wil genieten! Ben je van plan veel natuurparken te bezoeken zoals de Grand Canyon, Zion, Bryce, Yellowstone enz? Sowieso een goed idee! De toegangsprijs tot dergelijke parken kan best oplopen, zeker als je er meerdere doet. Er bestaat een toegangspas, ‘America the beautiful‘, die je een jaar lang toegang geeft tot alle nationale parken en ook tal van lokale en federale parken.

Als voorbeeld, de toegangsprijs voor Zion national park is 35$ per wagen. In Amerika doe je alles met de wagen dus zo’n prijs is vrij standaard. Die 35$ geldt dus voor de wagen en alle inzittenden samen. De jaarlijkse ‘America the beautiful’ interagency pass kost 80$. Doe je dus 3 parken, dan zit je al aan 105$. Met de pas geniet je van flexibiliteit wegens onbeperkte toegang, bovendien is het een leuk aandenken aan je reis. De Nationale parken pas kun je aan de ingang van zowat alle natuurparken kopen, handig dus om het meteen bij je eerste bezoek te doen. Dubbelcheck via deze link of via de website van het park zelf.

Nationale parken pass - america the beautiful - goedkoper op reis naar Amerika

2. Miles, punten enz. sparen

Bij de meeste vliegmaatschappijen (airlines), autoverhuurbedrijven (car rentals) en hotelketens kun je punten sparen om extra’s te verkrijgen. Doe dat dus zeker! Bijvoorbeeld bij National car rental heb je de ‘Emerald club’. Schrijf je gewoon in en je huurt meteen met voordeel! Het is zalig om je vliegtuig af te stappen, de parkeergarage van National binnen te wandelen, gewoon een auto te kiezen uit de Emerald sectie en hem slechts aan ‘midsize’ tarief te betalen. Kijk voor meer details naar onze berichten over het huren van een auto!

Naar Amerika vliegen doe je vaak met United Airlines, tevens 1 van de betere opties. Je kan je aanmelden op hun website om meteen miles te verzamelen. Daarnaast zie je op de website een handig overzicht van je aankomende vlucht. Ook al boekte iemand anders voor jou zonder je united airlines account, je kan nog steeds je miles claimen!

Er zijn ook handige achterpoortjes waarbij het ene bedrijf je status gaat evenaren van een ander. Bv autoverhuurbedrijf Hertz zou je loyaliteitsstatus matchen die je verkregen hebt bij bv verhuurbedrijf National. Zeker interessant als je hier wat tijd wil in investeren!

3. Hotels vroeg boeken

Je hotel boek je tegenwoordig best gewoon vroeg. Na een paar jaar te leven in een globale pandemie en met een stuk van de wereld in oorlog, zijn enerzijds de prijzen van de hotels enorm de lucht in gegaan, en anderzijds bieden de meesten ook vrij flexibele annulatievoorwaarden aan.

Als je vroeg boekt, en je hotel is annuleerbaar tot 1 week voor aankomst, dan heb je dus de luxe dat je nog steeds kunt rondzoeken naar eventueel betere deals. Boek meteen je hotel!

Naast deze 3 standaardtips zijn er uiteraard nog tal van manieren om meer uit je budget te halen tijdens je reis naar Amerika. Deze tips kun je echter sowieso toepassen ongeacht welke reis je maakt of waarheen je gaat. Meer in detail gaan we per topic in onze andere posts!

Similar Posts

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *