5 zaken die je niet mag vergeten om te reizen naar Amerika

5 dingen die je moet hebben om naar Amerika te reizen

Wat zijn de zaken die je zeker niet mag vergeten als je van plan bent om naar Amerika te reizen? Reizen naar Amerika kan wat stress met zich meebrengen. Het is een grote afstand, het is een groot land in een ander continent, ze spreken er een andere taal, ze gebruiken een andere munt, ze hebben een strenge douane-controle enzovoort. Maar geen paniek! Met onderstaande 5 items ben je klaar! Wellicht heb je zelfs al genoeg met de eerste drie! Succes en veel plezier alvast.

1. Een internationaal reis-paspoort

Om te reizen naar Amerika dien je te beschikken over een internationaal reis-paspoort. Dit is dus niet hetzelfde als je standaard identiteitskaart. Zo’n paspoort is doorgaans 7 jaar geldig na het moment van aanvraag. De standaard aanvraag kan wel snel een week in beslag nemen, mogelijks zelfs langer. Denk dus zeker goed op voorhand (liefst 2 weken) voor je afreis om dit in orde te hebben! Er bestaan spoedprocedures, waar je soms zelfs de dag zelf nog het paspoort zou kunnen gaan afhalen. De meerkost die je betaald voor een spoedprocedure wil je echter vermijden. De gemiddelde kostprijs voor een standaard procedure aanvraag is 80 euro.

2. ESTA-aanvraag

Om Amerika te betreden moet je een ESTA-aanvraag invullen. ESTA staat voor Electronic System for Travel Authorization, het is het digitaal platform via dewelke je jouw reisvergunning naar Amerika krijgt. In je ESTA vul je persoonlijke gegevens in zoals paspoortnummer, naam, je job enz. Je dient ook je verblijfplaats gedurende je reis in Amerika in te geven tijdens de aanvraag. Als je een rondreis maakt kun je gerust je eerste hotel invullen.

Een ESTA vul je best ten laatste 72 uur voor vertrek in zodoende op tijd een aanvaarde status te krijgen. Een ESTA kost op moment van schrijven 21$ en blijft 2 jaar geldig. Je moet het dus binnen die twee jaar niet opnieuw in te vullen, ook al ga je naar een andere plaats in Amerika dan je eerdere reis.

3. VISA kaart

In Amerika betalen ze nog steeds zo goed als alles met een kredietkaart. Je doet er goed aan om 1 of zelfs meerdere kredietkaarten mee te nemen met een voldoende hoge limiet. Je doet er ook goed aan om op voorhand aan je bank door te geven dat je naar Amerika reist, zo ben je er zeker van dat je kaart niet geblokkeerd wordt. Het kan bv voorvallen dat de kredietkaartmaatschappij het verdacht vindt dat je kaart het ene moment in Belgiƫ of Nederland gebruikt wordt en een dag later in Amerika. Dat is gewoon standaard procedure.

4. COVID vaccinatie

Momenteel is het nog steeds nodig om je vaccinatie te tonen bij het reizen naar Amerika. Op moment van schrijven is het niet meer nodig om getest te worden voor afreis. Het zijn vooral ook de luchtvaartmaatschappijen die je gaan controleren, dus verwacht je aan een check bij het boarden of het invullen van een document eens je op het vliegtuig zit.

Je vaccinatie certificaat gaat in dit geval ook om de eerste vaccinatie die over het algemeen bestond uit 2 prikken. Heb je die in 2021 gehad? Dan zit je goed! Je kan de certificaten opvragen in de ‘Covid safe app’. Je kan ze daar ook vernieuwen indien ze ondertussen ‘verlopen’ zijn.

Kinderen jonger dan 18 moeten geen bewijs van vaccinatie voorleggen. Heb je als volwassene geen vaccinatie gehad? Dan mag je nog niet naar Amerika reizen behalve als je kan aantonen dat je een ziekte of aandoening hebt waardoor je belemmert wordt om het vaccin te nemen. Uitgebreide en up to date informatie hierover vind je op de site van het CDC.

5. Bagage

Persoonlijk vind ik dit het minst noodzakelijke item van deze lijst, maar natuurlijk is het handig om bagage mee te nemen. Echter maak ik me hier niet te druk in, je kan alles kopen in Amerika, de andere zaken op deze lijst kun je niet meer kopen eens je gaat vertrekken! Denk bij het maken van je bagage natuurlijk aan de standaard regels en neem bijvoorbeeld geen vloeibare substanties mee in je handbagage. Hou misschien ook wat ruimte vrij in je bagage om wat spullen te kopen op reis. Vaak vind je er wel een leuke outlet op je rondreis en kun je wat unieke items inkopen die je hier anders niet meteen zou vinden. Ook voor je souvenirs kun je maar beter wat plaats vrijhouden.

Heb je aan je bank verteld dat je gaat reizen?

Vergeet het niet te doen! Niets vervelender dan in Amerika aan te komen en ontdekken dat je kaarten geblokkeerd zijn wegens verdacht gebruik. Die stress kan je maar beter vermijden!
Gil
Protip

Similar Posts