De 5 beste natuurparken in Amerika

5 beste natuurparken in Amerika - bryce canyon

Opzoek naar de tips in verband met de beste natuurparken in Amerika? We bezochten er zelf al heel wat en geven je onze top 5 mee!

1. Bryce Canyon National park

Bryce Canyon national park is één van de kleinere nationale parken, maar nog altijd groot genoeg om er even in te verdwalen en je in een andere wereld te wanen. Je kan er verschillende wandelingen doen die ook doenbaar zijn voor de minder geoefende wandelaar. Je start bovenaan de canyon en daalt af, net zoals je bijvoorbeeld de Grand Canyon beleeft. Je begint met een prachtig overzicht en terwijl je afdaalt word je deel van het landschap.

Bryce Canyon is wellicht ons meest favoriete park uit alle natuurparken in Amerika. Bryce Canyon is enorm toegankelijk en tegelijk enorm uniek qua vormen, kleuren en rotsformaties. Het is ook een park dat nog niet zo hard overrompeld wordt door toeristen, vooral als je je waagt aan een kleine hike. Bryce Canyon kost 35€ euro per wagen (voor 7 dagen toegang), of je kan er binnen met de nationale parks pass, America the Beautiful. Het is bereikbaar tijdens je rondreis in het (zuid)westen van bv Las Vegas naar Salt Lake City.

2. Zion national park

Zion National Park is nog zo’n pareltje. Het is dan ook Utah’s eerste nationale park! In dit park vind je meer afwisseling van rode rotsen en toch wat meer groen. Je komt het park binnen van beneden in de vallei en de grote bergen komen torenhoog op je af. In Zion zijn geen wagens toegelaten van maart tot en met november, je betreed het park tijdens die maanden met de shuttle bussen die voorzien zijn. Er zijn prachtige wandelingen genoeg om te doen! Angels landing is een topper waarbij je de berg beklimt tot helemaal boven. Niet geschikt voor personen die wat hoogtevrees hebben. Je hebt voor Angels landing ook best wel wat conditie nodig.

Voor wie op zoek is naar iets op de begane grond kun je ook door het water wandelen tussen de hoge rotswanden door. Een unieke ervaring en zeker een aanrader! Hou er natuurlijk rekening mee dat je schoenen nat worden, maar afhankelijk van het seizoen waarin je gaat zullen die normaal wel snel drogen met het warme weer. Zion National Park komt zo op onze tweede plaats uit alle natuurparken in Amerika!

3. Yosemite

Yosemite is uiteraard prachtig, en op de klassieke rondreis in het Westen ook eentje die steevast op de agenda moet staan. Het is echter zo’n park dat gigantisch is, hou er rekening mee dat je toch een aardige tijd zal rijden naar het park, en ook weer terug weg van het park naar je volgende slaapplaats. Als je echt lange wandelingen wil maken en zoveel mogelijk te voet wil zien van het park, dan moet je kijken of je kunt slapen in het park. Boek dit een ruimte tijd op voorhand want de plaatsen zijn altijd snel weg!

Voor mensen die op doorreis er naartoe rijden en savonds ook weer weg rijden naar het volgende hotel raden we aan om je bezoek goed te plannen. Je zal niet alles kunnen zien op 1 dag tijd, dus kies 1 of een paar hoogtepunten die je zeker wil doen. Als je een wandeling wil doen, doe dan zeker al je research op voorhand!

Sequoia ligt ook ‘niet ver’ van Yosemite, maar zet het uit je hoofd dat je beide parken op 1 dag kan doen, want dan zul je uiteindelijk van beide parken niets gezien hebben.

4. Yellowstone national park

Yellowstone is 1 van de grootste natuurparken in Amerika, het ligt hoofdzakelijk in de staat Wyoming. Het park is inderdaad zodanig groot (8987 km²) dat het over meerdere staten strekt. Het park biedt een thuis aan vele dieren. Zo zul je onder meer bizons tegen komen, herten, en misschien wel wolven of beren.

Yellowstone national park staat bekend om zijn geisers en warmwaterbronnen. De geiser ‘Old Faithful’ is 1 van de grootste en bekendste, die geiser spuit gemiddeld om de 92 minuten een 45 meter hoge kolom van water en stoom omhoog, hoewel deze tijd kan variëren tussen de 45 en 125 minuten. Sommige andere beroemde geisers spuiten maar eens per 6 tot 8 maanden en er zijn geisers die al jaren niet meer gespoten hebben.

5. Grand Canyon

Uiteraard staat de grand canyon op de lijst van prachtigste natuurparken in Amerika. Het is iets dat je moet gedaan hebben. Zelf zitten wij wel in het kamp van de mening dat het minder indrukwekkend is dan verwacht, vooral omdat je niet vat waar je naartoe aan het kijken bent. De mooiste en meest gekozen plaats om de Grand Canyon te bekijken is langs de zuidelijke kant, de south rim. Eens je daar toe komt geniet je van een ongeëvenaard uitzicht.

Echter vind ik zelf dat je moeilijk vat naar wat je nu eigenlijk aan het kijken bent, hoe diep en hoe breed is de Canyon? Daarom hebben wij ook de canyon beginnen afdalen, in de hoop om meer er van te ontdekken. Tegenover de kleinere parken stelde die wandeling echter wel wat teleur. Het uitzicht bleef zowat gelijk doorheen de hele wandeling en veel andere ‘hoekjes’ of ‘kantjes’ kwam je niet tegen.

Bonus: Arches National park & Canyonlands

Arches National park is een icoon met beelden die je ongetwijfeld al op foto gezien hebt. Dichtbij Arches vind je Canyonlands, bereikbaar en indrukwekkend. Beide perfecte aanvullingen tijdens je ontdekking in Utah, één van de mooiste staten!

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *